Butcher paper

Wat is butcher paper

Butcher paper is een echte must have voor de low en slow sessies. Butcher paper houdt de meeste warmte vast maar laat het vlees wel ademen. Hierdoor houdt het ook veel vocht vast en behoud je het mooie sappige vlees aan de binnenkant en de krokant korst aan de buitenkant. Butcher paper kan je helpen met het besparen van tijd tijdens het low en slow grillen. Het papier komt meestal in vellen of rollen in de kleuren wit, bruin en roze.

Waarom butcher paper

Butcher paper is wat dikker en steviger dan bakpapier. Hierdoor scheurt het ook minder snel. Het isoleert ook beter dan bakpapier waardoor de stoom er niet makkelijk uit gaat maar er wel weer rook in kan komen. In tegenstelling tot butcher paper laat folie helemaal geen rook en lucht in of uit. Butcher paper bevat ook geen coating, aluminium en geen additieven in tegenstelling tot de aluminiumfolie en bakpapier. Dit papier bestaat uit FDA approved houtpulp. Butcher paper kan niet gebruikt worden tijdens het gebruik van hoge temperaturen en/of vlammen. Wanneer je een hoge temperatuur of hoge vlammen gebruikt bij het bereiden van vleesgebruik dan folie in plaats van butcher paper.

Hoe gebruik je butcher paper

Je kan butcher paper gebruiken voor bijvoorbeeld: pulled pork, buikspek, brisket en spareribs.

De meeste pitmasters kiezen ervoor om het vlees in te pakken na een paar uur roken. Zodra het vlees op de juiste temperatuur is haal je het van de barbecue af en pak je het strak in met het butcher paper. Wanneer je denkt dat het pakketje niet goed dicht zal blijven op de barbecue kan je het dichtknopen met wat keukentouw. Nu kan je het pakketje terug leggen op de barbecue.  Zodra het bijna op de gewenste temperatuur is haal je het pakketje van de barbecue en laat je het een uur rusten voordat je het uitpakt. 

Pitmasters hebben ook een speciale techniek voor het bereiden van spareribs. Deze techniek heet de 3-2-1 methode. Hierbij slow-Cook je de ribs voor 3 uur. Daarna wikkel je ze stevig in het slager papier voor 2 uur. Hierna pak je ze uit en voeg je de saus of marinade toe. Nu terug op de barbecue voor 1 uur en dan heb je de perfecte ribbetjes!

Je kan het papier ook gebruiken om je vlees warm te houden. Pak het dan in met slager papier totdat je het gaat gebruiken. Zo voorkom je ook dat het vlees uit gaat drogen en het vocht verliest.

Wat is het verschil tussen slager papier en bakpapier

Slager papier is dikker en absorbeert meer. Het laat ook meer rook door dan bakpapier. Bakpapier kan beter tegen hogere temperaturen en is daarom beter voor grillen. Slager papier zal bij hogere temperaturen verbranden. Het verschil tussen slager papier en bakpapier tijdens een low en slow sessies is dat het bakpapier het vocht van het vlees opvangt en meer vocht achterlaat. In tegenstelling tot het bakpapier neemt slager papier het vocht juist op en laat het geen vocht achter in het papier.

Wil je butcher paper kopen? Neem dan zeker even een kijkje op onze website!

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie