GRATIS VERZENDING VANAF €150,-

VOOR 22:00 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS

ERVAAR | PROEF | BELEEF

BBQ WINKEL | GIFTSHOP | COFFEE TO GO

Picanha bereiden | RAUW 21 B.V.

Picanha bereiden | RAUW 21 B.V.

Picanha bereiden

De picanha, het staartstuk van de koe is het meest malse stuk dat u kunt hebben. Het is een stuk vlees van de achterkant van de rug aan de bovenkant van de koe. Op de bovenkant van een stuk picanha zit een mooie vetlaag. Als het stuk goed bereid wordt, is zelfs de vetlaag heerlijk om te eten. Een picanha bereiden gaat als volgt:


Begin met het insnijden van de vetlaag, maar let op alléén de vetlaag. Snijdt ruitjes van ongeveer 3 x 3 cm. Dit is erg belangrijk, vet verliest sneller vocht en het vlees krimpt dan. Ook zorgt het sneller voor het opdrogen en krokant worden van de vetlaag. 


Om het stuk picanha op smaak te brengen heeft u niet veel nodig. De picanha heeft van zichzelf zoveel smaak, dat alleen een beetje zout en peper het beste zal smaken. Focus niet teveel op het kruiden van de vetlaag, de kans dat de kruiden dan met het vet mee smelten is groot.


Laat de kruiden een half uur tot drie kwartier intrekken en steek in de tussentijd uw bbq aan. Bereid de kamado voor op een indirecte garing op 110℃ tot 120℃. 


Als hij op temperatuur is mag de picanha op de bbq. Leg de picanha op de vleeskant, met de vetlaag bovenop. Zo is de kans het grootst dat de vetlaag lekker knapperig zal worden. 


Houdt de kerntemperatuur van het stuk goed in de gate. Met een kerntemperatuur van 48℃ mag de picanha even van de kamado af. 


Voor het afgrillen van het stuk picanha moet de bbq temperatuur flink omhoog. Leg het stuk terug op het rooster en houdt de deksel zoveel mogelijk dicht om grote vlammen te voorkomen. Draai de picanha na 1 à 2 min om.


Als het stuk picanha de gewenste kleur heeft en een kerntemperatuur van 55℃ mag hij van de bbq af. 


Tip tijdens het snijden van uw stuk picanha, snijdt haaks op het draad. Zo zal het stuk picanha het makkelijkst te eten zijn.