GRATIS VERZENDING VANAF €150,-

VOOR 22:00 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS

ERVAAR | PROEF | BELEEF

BBQ WINKEL | GIFTSHOP | COFFEE TO GO

Pizza van de BBQ | RAUW 21 B.V.

Pizza van de BBQ | RAUW 21 B.V.

Pizza van de BBQ

Een kamado is een veelzijdige bbq, alles kan erop gemaakt worden. Ook kan hij voor meerdere functies gebruikt worden. Een kamado bbq kan dus ook gebruikt worden als oven om zo een pizza te maken. Om een pizza te kunnen maken op de bbq heeft u een pizzasteen nodig. Op hoge temperaturen en met een rondom garing is een pizza maken op de bbq zo gedaan.
BBQ pizza steen


Om een pizza te maken op de bbq is een pizzasteen nodig. De pizzasteen houdt de hitte vast en zorgt er daardoor voor dat de pizza die erop ligt geleidelijk opwarmt, en een goede knapperige bodem krijgt. Ook een pizzasteen heeft verschillende functies, zo is het mogelijk om een pizza te maken maar denk ook aan brood of gebak die gemakkelijk op de pizzasteen gemaakt kunnen worden. Om de pizzasteen het beste te gebruiken op de bbq heeft u de juiste maat nodig, zodat hij mooi op het rooster past. De grootte van de pizza steen is ook de maximale grootte die uw pizza zal hebben.
Pizza maken op de kamado


Een pizza maken op de kamado gaat heel simpel en snel. Belangrijk is dat de kamado op hoge temperatuur is. Leg voor het aansteken van de bbq meteen de pizzasteen op de bbq. Als u de pizzasteen later op de bbq legt is de kans namelijk groot dat hij barst door het temperatuurverschil. De pizzasteen moet op het rooster liggen. Het is de bedoeling dat u met uw kamado bbq het effect van een oven na gaat maken. Zorg er daarom voor dat de pizzasteen niet direct op de kolen ligt, maar dat er een deflector steen tussen zit. De deflector steen zorgt voor een rondom garing zodat de pizza niet een zwarte bodem heeft met een koude bovenkant. De hete lucht gaat door de hele kamado heen waardoor ook de bovenkant van de pizza warm en knapperig zal worden.

Vul de kolen voor ⅓ aan, steek de bbq aan en laat de bbq met pizzasteen op een temperatuur komen van 300℃. Zorg ervoor dat de kamado genoeg zuurstof krijgt, hoe meer zuurstof hoe warmer de bbq zal zijn. Leg de pizza er niet op voordat de bbq en pizzasteen op temperatuur zijn, de kans dat de bodem blijft plakken aan de pizzasteen is dan erg groot. Als de kamado bbq 300℃ is, mag de pizza op de pizzasteen. Probeer de deksel zo weinig mogelijk open te doen als de pizza erop ligt. Met maximaal 5 min is de pizza klaar en kunt u de pizza van de bbq en steen afhalen.


Waarom een pizzaschep gebruiken?


Het makkelijkste is om een een pizzaschep te gebruiken die ongeveer even groot is als de pizza. Anders heeft u kans dat de pizza uit elkaar valt terwijl u hem van de bbq afhaalt. Het keramiek blijft lang op temperatuur en u kunt daarom ook zeker 8 tot 10 pizza’s achter elkaar maken. Wacht als u klaar bent met pizza’s nog wel even totdat de pizzasteen helemaal is afgekoeld voordat u hem vastpakt, hij blijft nog lang op hoge temperatuur. 
Pizzasteen schoonmaken


De pizzasteen heeft weinig onderhoud nodig, hij is namelijk helemaal gemaakt van keramiek. Keramiek is een materiaal wat hitte lang vasthoudt. Dat is natuurlijk ideaal voor het maken van alle gerechten. Door het keramiek blijft de pizzasteen lang op hoge temperatuur en blijft hij mooi schoon. Door de hoge temperatuur van het keramiek trekken voedselresten er niet in en tast vocht het niet aan. Na gebruik kunt u de pizzasteen op hoge temperatuur weer schoonbranden. Heeft u nog vragen over het maken van een pizza op de kamado? Neem gerust contact met ons op of kom even langs bij ons in de winkel!