GRATIS VERZENDING VANAF €150,-

VOOR 22:00 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS

ERVAAR | PROEF | BELEEF

BBQ WINKEL | GIFTSHOP | COFFEE TO GO

Belly Burnt Pork Ends | RAUW 21 B.V.

Belly Burnt Pork Ends | RAUW 21 B.V.

Belly Burnt Pork Ends (Buikspek)

De pork belly burnt ends zijn heerlijke zoete en rokerige snacks. Maar hoe maak ik dit nu eigenlijk?Bereidingswijze


Begin met uw BBQ voor te bereiden op indirect garen. Steek uw BBQ aan en laat hem op een temperatuur van 130℃ komen. 


Snij intussen van het stuk buikspek blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Als ze allemaal gesneden zijn mogen de stukjes gekruid worden. Gebruik hiervoor een rub die neutraal en niet te zoet is.  Zorg ervoor dat alle kanten van de blokjes gerubt zijn.


Leg de blokjes buikspek op het rooster en sluit de deksel. Laat deze voor ongeveer 2,5 uur zo liggen. Controleer tussendoor goed de temperatuur en vergeet niet af en toe even naar de blokjes te kijken. 


Haal de blokjes buikspek na 2,5 uur van de bbq. Leg ze in een aluminium schaal (ovenbestendig) en voeg gelijkmatig bruine basterdsuiker en stroop toe. 


Leg de schaal met blokjes voor 2 uur terug op de bbq. Zorg ervoor dat uw bbq nog steeds 130℃ is. Hou de temperatuur en de blokjes buikspek in de gate.


Na 2 uur mag de aluminium schaal van de bbq af. Haal de blokjes buikspek uit de schaal en pak een nieuwe aluminum schaal of maak hem schoon. 


De blokjes buikspek mogen nog een keer in de aluminium schaal en voeg hier bbq saus bij. Zet de schaal voor de laatste keer terug op de bbq. Dit keer voor ongeveer 20 minuten. De saus kan nu lekker karameliseren. 


Na deze 20 minuten zijn de blokjes buikspek helemaal klaar en kunt u genieten van de heerlijke pork belly burnt ends!