GRATIS VERZENDING VANAF €150,-

VOOR 22:00 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS

ERVAAR | PROEF | BELEEF

BBQ WINKEL | GIFTSHOP | COFFEE TO GO

Welk type houtskool is goed voor mij?

Welk type houtskool is goed voor mij?

Welk type houtskool is goed voor mij?

Welk type houtskool is goed voor mij?

Veel mensen hebben tegenwoordig een Kamado BBQ in de achtertuin staan. Voor de beginnende BBQ’er is dan de vraag,  Brikketten of houtskool? Wij raden je zeker aan om NOOIT brikketten in je kamado BBQ te doen! Dit komt omdat brikketten vaak een chemisch opvulmiddel zijn samengevoegd. Dit zorgt ervoor dat al je vlees wat je nu en voor de toekomstige BBQ sessies erop zal gooien gaat smaken naar een soort chemisch mengsel dat niet te verwoorden is. Dit is omdat de chemicaliën in de BBQ trekken en ook niet meer weg te krijgen is. Geen aanrader dus!

Houtskool van Dammers is daarentegen een natuurlijk product zonder enige toegevoegde chemicaliën en geeft dan ook geen vieze smaken af en behoud zijn warmte. Daarom is het belangrijk om houtskool voor kamado te gebruiken. Voor degene die naar houtskool voor de BBQ opzoek is. Zoekt de beste kwaliteit. Kwaliteit zijn grote stukken van ongeveer 6 cm tot stukken van zo’n 12-14 cm (vuistgrootte). Dit noemen ze ook wel Restaurant houtskool.

 

 

Perfecte kolen voor pulled pork

Een van de belangrijke criteria in de zoektocht naar Restaurant houtskool is wat je ermee wilt bereiden! Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om pulled pork of een Tomahawk te maken. Dan wordt er aangeraden om houtskool te gebruiken dat niet al te veel rook afgeeft. Maar als je bijvoorbeeld een mooie Zalm wilt roken op de BBQ is het juist weer handig om WEL houtskool te gebruiken waar veel rook vanaf komt. Daarom is het cruciaal om voordat je beslist wat voor houtskool je gaat gebruiken eerst te kijken naar waarvoor je het gaat gebruiken.

 

Ons advies? Dammers restaurant houtskool!

Het verschil in houtskool zit hem niet alleen in de hoeveelheid rook die het afgeeft. Maar ook in wat voor smaken verschillende soorten houtskool toevoegen aan je vlees. Natuurlijk is voor iedereen de keuze in houtskool uiteindelijk persoonlijk maar, Hier bij Meat Experience Center raden wij Dammers Restaurant Houtskool aan. Dit doen we omdat wij geloven dat voor de gemiddelde BBQ'r dit een perfecte balans heeft voor zowel snelle grill methodes als low & slow bereidingen werkt. Dammers Restaurant houtskool bestaat uit grote massieve stukken houtskool. Perfect dus! Beschikbaar in zakken van 5, 10 en 15KG. Interesse? klik dan hier voor onze Dammers houtskool. Deze houtskool is gemaakt van het boomsoort Marabu. Marabu houtskool is kenmerkend voor zijn lange brandduur.