Exotische BBQ recepten voor Moederdag

Geef Moederdag een werelds tintje

Moederdag staat voor de deur en wat is een betere manier om mama te verwennen dan met een exotische BBQ vol smaak en avontuur? Dit jaar nemen we je smaakpapillen mee op een culinaire reis met exotische BBQ-recepten die Moederdag een werelds tintje zullen geven. We beginnen met een sappige Picanha Churrasco Style met Chimichurri en Braziliaanse salsa, gevolgd door heerlijk geroosterd naanbrood met knoflookboter. Met deze gerechten en onze handige BBQ-accessoires, zoals de Rotisserie Classic en de Pizzasteen met bijbehorende Pizzaschep, wordt Moederdag een onvergetelijke en smaakvolle viering!

Picanha Churrasco Style met chimichurri en Braziliaanse salsa

Ingrediënten

  • 1 kg Picanha steak
  • Don't Cry for me Argentina BBQ kruiden
  • Voor de Chimichurri:
    • 1 kopje gehakte peterselie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • ½ kopje olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de Braziliaanse salsa:
    • 2 tomaten, in blokjes gesneden
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels gehakte koriander
    • Sap van 1 limoen
    • Zout en peper naar smaak

Aan de slag

  1. Marineer de Picanha steak royaal met de Don't Cry for me Argentina BBQ kruiden en laat het minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Bereid de Rotisserie Classic voor door de spiesen te plaatsen en de kamado BBQ spit te gebruiken voor het grillen van de Picanha.
  3. Verhit de BBQ tot een middelhoge temperatuur en plaats de gemarineerde Picanha op de spiesen van de Rotisserie Classic.
  4. Grill de Picanha gedurende ongeveer 30-40 minuten, tot hij mooi goudbruin en gaar is.
  5. Terwijl de Picanha gaart, bereid je de chimichurri door alle ingrediënten in een kom te mengen. Laat het een tijdje staan zodat de smaken zich goed vermengen.
  6. Maak vervolgens de Braziliaanse salsa door alle ingrediënten te combineren in een andere kom.
  7. Haal de Picanha van de BBQ en laat het een paar minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt.
  8. Serveer de Picanha met de chimichurri en Braziliaanse salsa aan de zijde, en geniet van deze heerlijke smaakexplosie!

Geroosterd naanbrood met knoflookboter

Ingrediënten

  • Vers naanbrood
  • Knoflookboter
  • Verse kruiden zoals peterselie en koriander, fijngehakt (optioneel)

Aan de slag

  1. Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur en plaats de Pizzasteen op het rooster om voor te verwarmen.
  2. Smeer de plakjes naanbrood royaal in met knoflookboter.
  3. Plaats het naanbrood voorzichtig op de voorverwarmde Pizzasteen en bak het ongeveer 3-5 minuten, of tot het brood knapperig en goudbruin is.
  4. Haal het naanbrood van de Pizzasteen met behulp van de Pizzaschep.
  5. Bestrooi eventueel met verse kruiden zoals peterselie en koriander voor extra smaak.
  6. Serveer het geroosterde naanbrood met knoflookboter als bijgerecht bij de sappige Picanha en geniet van de heerlijke combinatie van smaken.

Experimenteer tijdens Moederdag

Tijdens Moederdag is het ook leuk om te experimenteren met exotische smaken en verrassende combinaties. Probeer bijvoorbeeld gegrilde ananas voor een zoete en sappige traktatie, gegrilde watermeloen met feta en munt voor een verfrissende smaakexplosie, of geroosterde kokosbananen voor een heerlijk tropisch dessert. Deze unieke recepten voegen een vleugje avontuur toe aan jullie BBQ-feest en zullen mama zeker verrassen en verwennen met hun onverwachte smaken en texturen.

Met deze exotische BBQ-recepten en handige BBQ-accessoires wordt Moederdag een smaakvolle en onvergetelijke viering waar mama zeker van zal genieten!

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie