IBERICO PLUMA
Iberico pluma is mals, vol van smaak en perfect voor op de BBQ of in de pan. Deze Spaanse delicatesse verandert elk etentje in een feestje.
De Iberico pluma, mals vlees met karakter en een Spaans temperament
Er zijn van die stukken vlees die je nooit meer vergeet. Iberico pluma is daar absoluut eentje van. Het klinkt chique, maar zodra je het proeft denk je: dit wil ik vaker. We kwamen ‘m voor het eerst tegen tijdens een foodtrip in Spanje, waar een chef ons tipte om dit stukje net boven de schouder van het Iberico-varken eens te proberen. Eén hap en bam, verkocht. De structuur is boterzacht, de smaak rijk, nootachtig bijna. Dit is geen doordeweekse varkenslap, dit is vlees met een verhaal. En die vertel je het liefst met een goed glas wijn erbij.
Iberico pluma bereiden op de kamado of gewoon in de pan
Heb je een kamado in de tuin? Dan is dit jouw nieuwe showstopper. Even grillen op hoog vuur, 2 minuten per kant en klaar. Heb je gewoon een pan thuis? Geen probleem, dat werkt ook perfect. Een beetje grof zeezout erop, een kneepje citroen na het bakken en klaar is Kees. Bij Rauw21 serveren we 'm het liefst met gegrilde groenten, wat chimichurri of een goeie mosterd. En geloof ons, ook je vrienden die zeggen "ik eet niet zoveel vlees hoor" vragen straks om een tweede portie.
Iberico vlees is geen gewoon varkensvlees
Het geheim zit 'm in het beest. Het Iberico-varken leeft in vrijheid en krijgt onder andere eikels te eten, wat zorgt voor die intense smaak en marmering. Je hoeft er niet veel mee te doen. De structuur is zó mals dat je bijna vergeet dat het om varkensvlees gaat. Geen droog, taai stukje. Maar iets dat zelfs medium-rare al perfect is. In Spanje noemen ze dit het Wagyu van het varken. En terecht. Je proeft het verschil bij de eerste hap. En de tweede. En de derde.
Kenmerken van Iberico pluma
- Afkomstig van het Spaanse Iberico-varken
- Hoog vetgehalte met mooie marmering
- Ongelooflijk mals, perfect rosé te bereiden
- Geschikt voor BBQ, kamado, grill of pan
- Vacuüm verpakt en diepgevroren geleverd
- Gewicht per stuk: circa 300 tot 400 gram
- Wordt standaard een favoriet bij je gasten