+31 180 750 440
98% van 100
9.8 / 10
Toon alle reviews
Zoeken

Iberico Ribfingers DVR

€ 34,95
Deze ribfingers zijn zo lekker, dat zelfs je schoonmoeder om het recept vraagt!
Voorraadstatus laden

Fluweelzachte ribfingers van het beroemde Iberico varken uit Spanje, met rijke marmering en diepe smaak. Perfect voor BBQ, oven of pan.

Omschrijving

Proef Spanje in elke hap met onze Iberico ribfingers

Ken je dat gevoel, dat je na één hap al weet: dit is geen gewoon stukje vlees? Dat je eigenlijk meteen je bord wil beschermen met je arm omdat je het niet wilt delen? Dat dus. Dat is wat je krijgt met onze Iberico ribfingers. Dit zijn geen standaard speklapjes, maar fluweelzachte stukjes vlees gesneden van tussen de ribben van het wereldberoemde Iberico varken. En ja, dat zijn die beesten uit Spanje die leven als koningen onder de eikenbomen.

Wat deze ribfingers zo waanzinnig maakt, is de marmering. Dat vet, jongens. Niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg om het vlees sappig en intens smaakvol te houden. Een beetje zoals een goede Spaanse rode wijn: vol, rijk, en blijft lang hangen. Of je nou de BBQ aansteekt of een gietijzeren pan op het vuur zet, dit vlees stelt je nooit teleur.

Iberico vlees zoals je het alleen in Spanje proeft

Iberico is niet zomaar varkensvlees. Het komt van een bijzonder Spaans ras dat leeft op uitgestrekte vlaktes, zich tegoed doet aan eikeltjes en wilde kruiden, en dat proef je. Door dat luxe dieet en hun relaxte leven bouwen deze varkens langzaam vet op ín het vlees – geen dikke rand eromheen, maar prachtig doorregen. Resultaat: botermals vlees met een licht nootachtige, bijna zoetige smaak. Niet gek dat topchefs wereldwijd ermee koken.

En wij snappen dat. Want als je eenmaal Iberico hebt geproefd, smaakt gewoon varkensvlees ineens wat… tja, vlak. En dat mag je best een keer ervaren. Gewoon thuis, op de BBQ of in de oven. Geen vliegticket nodig.

Iberico ribfingers bereiden? Zo gepiept (of juist langzaam)

Of je nou een barbecuebeest bent of een ovenkoning(in): Iberico ribfingers geven je de vrijheid om creatief te koken. Gooi ze low & slow op de BBQ voor die diepe rooksmaak, of schroei ze eerst lekker aan in de pan en laat ze daarna langzaam garen in de oven. Marinade? Hoeft niet, mag wel. Deze jongens zijn al vol van zichzelf. Onze favoriet? Een eenvoudige dry rub, beetje knoflook en rozemarijn, aflakken met een dun laagje honing. Serveer met een koud biertje en wat geroosterde groenten, en je hebt het diner van je leven.

Kenmerken van Iberico ribfingers

  • Afkomst: 100% Iberico varken uit Spanje
  • Vetmarmering: Prachtig doorregen voor ultieme sappigheid
  • Smaakprofiel: Rijk, licht nootachtig, met diepe umami-tonen
  • Textuur: Fluweelzacht na bereiding, smelt op je tong
  • Bereiding: Geschikt voor BBQ, oven en pan – net waar jij zin in hebt
Specificaties
SKU
112361
EAN
6096204787759
Merk
Burg en bol
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Angus & Oink Teriyaki 220 gr
Angus & Oink Teriyaki 220 gr
Angus & Oink Teriyaki 220 gr
€ 14,95
Voorraadstatus laden
Angus & Oink Pigasus 220 gr
Angus & Oink Pigasus 220 gr
Angus & Oink Pigasus 220 gr
€ 14,95
Voorraadstatus laden